Goede YouTube naam

In dit artikel leggen we uit hoe je een goede YouTube naam kunt bedenken. Hierbij kijken we naar het belang van een goede naam, hoe je een naam kunt bedenken en hoe je deze vervolgens instelt op YouTube.

Hierdoor weet je aan het einde van dit artikel precies hoe je de perfecte naam kunt bedenken voor een YouTube kanaal.

Inhoud Artikel

Waarom is een goede YouTube naam belangrijk?

Het kiezen van een goede YouTube naam is belangrijk aangezien dit de naam is die bekend zal worden bij kijkers van het YouTube kanaal. Je wilt daarom een naam kiezen die kijkers onthouden zodat deze kijkers later terugkeren.

Een goede YouTube naam kan daarbij dus helpen met het krijgen van meer kijkers en abonnees. Daarbij is het dus erg belangrijk voor elke youtuber om een passende naam te kiezen.

Goede YouTube naam bedenken

Om een goede YouTube naam te bedenken geven we de volgende zeven tips.

1. Lengte

Zorg ervoor dat je een naam kiest die niet al te lang is. Stel je hebt bijvoorbeeld de naam dagelijkse vlogger niels is de kans klein dat mensen de naam zullen onthouden wegens de lengte.

Kies daarom een naam die maximaal 15 letters is, omdat korte namen beter te onthouden zijn. Denk aan grote Nederlandse youtubers zoals: EnzoKnol, StukTV, Gamemeneer en Boaz. Elk van deze youtubers hebben korte namen die kijkers makkelijk kunnen onthouden.

2. Vermijd cijfers

Een YouTube naam waar nummers in voorkomen ziet er al snel onprofessioneel uit. Denk bijvoorbeeld aan Peter123. Zorg daarom dat je cijfers vermijdt wanneer je een YouTube naam bedenkt.

3. Soort video’s

Je kunt een YouTube naam ook passend maken bij het soort video’s dat je gaat maken. Op YouTube heb je namelijk veel verschillende kanalen die elk weer verschillende soorten video’s maken.

Stel je hebt bijvoorbeeld een YouTube kanaal met kookvideo’s kun je dit duidelijk maken in je YouTube naam. Voorbeeld hiervan is het Nederlandse YouTube kanaal EtenmetNick

4. Gebruik hoofdletters

Wanneer een naam uit meerdere woorden bestaat is het belangrijk om hoofdletters te gebruiken. Dit zal namelijk de leesbaarheid van de naam aanzienlijk verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan enzoknol of EnzoKnol. De tweede naam is hierbij een stuk beter leesbaar wegens de hoofdletters.

5. Naam generator

Wanneer je moeite hebt met het bedenken van een YouTube naam kun je ook een online naam generator gebruiken voor inspiratie. Voorbeeld hiervan is de naam generator van Spinxo. Vul onderwerpen, je niche en andere belangrijke zoekwoorden in en klik op genereren. Vervolgens zul je verschillende suggesties krijgen voor je YouTube kanaal.

spinxo

6. Doelgroep

Je kunt bij het bed enken van een YouTube naam ook rekening houden met de doelgroep van je video’s. Hiervoor kun je ook in YouTube Studio ontdekken welke doelgroep jouw video’s bekijken.

In Nederland heb je bijvoorbeeld ook het YouTube kanaal StukTV. Deze naam maakt duidelijk dat het YouTube kanaal vooral gericht is op jongeren die graag leuke, gekke en spannende opdrachten willen zien.

7. Uniek

Hoewel het mogelijk is om elke naam te kiezen die je maar wilt, is het afgeraden om een naam te gebruiken die een andere youtuber al in gebruik heeft. Dit kan namelijk leiden tot verwarring bij kijkers wat weer resulteert in minder views op je YouTube kanaal.

Daarom is het belangrijk om altijd voor een naam te kiezen die nog niet in gebruik is en daarmee origineel. Wanneer je een naam in gedachte hebt kun je controleren of deze nog niet eerder is gebruikt met de online tool Namecheckr.

Het is ook aangeraden om te kijken of een naam nog beschikbaar is op andere social media platforms zoals Instagram en Facebook. Mocht de naam nog beschikbaar zijn op social media, zorg dan ook meteen dat je deze registreert.

goede youtube naam bedenken namecheckr

Voorbeelden YouTube namen

Om je een beter beeld te geven over het bedenken van een goede YouTube naam zullen we een aantal voorbeelden toelichten.

Over het algemeen zijn er vier soorten YouTube namen:

  1. Eigen naam (Don)
  2. Merk (GeenStijl)
  3. Categorie (EtenmetNick)
  4. Beschrijvend (Unbox Therapy)

Don

Dagelijks vlogger Don de Jong heeft zijn YouTube kanaal vernoemd naar zijn eigen voornaam. Hiermee is meteen duidelijk dat het YouTube kanaal draait om de persoon Don de Jong.

Doordat hiermee het YouTube kanaal gelijk ook een zeer korte naam heeft kunnen kijkers vrij gemakkelijk het kanaal vinden in de zoekresultaten. Zo kan je eigen naam een goede keuze zijn als youtuber!

GeenStijl

Wanneer je een bedrijf of organisatie hebt, is het gebruikelijk om de naam hiervan te gebruiken voor je YouTube kanaal. Voorbeeld hiervan is GeenStijl die zijn YouTube kanaal heeft vernoemd naar hun eigen naam.

EtenmetNick

Een YouTube kanaal dat meteen laat zien welke categorie video’s te vinden zijn, is EtenmetNick. Bij dit YouTube kanaal is namelijk meteen duidelijk dat de kijker kookvideo’s kan vinden.

Unbox Therapy

Het YouTube kanaal Unbox Therapy heeft een beschrijvende YouTube naam. Dit Engelstalige YouTube kanaal doet namelijk aan het unboxen en beoordelen van producten. Naast dat het eerste gedeelte van de naam dit duidelijk maakt, wordt met het woord ‘Therapy’ aangegeven dat de video’s ontspannen zijn.

YouTube naam veranderen

Mocht je al een YouTube kanaal hebben en de naam willen veranderen of juist momenteel nog twijfelen over een naam is het altijd mogelijk om je YouTube naam te veranderen. 

Je kunt dit doen met de volgende stappen:

  1. Ga naar YouTube Studio
  2. Klik in de zijbalk op de knop ‘Aanpassing’
  3. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Basisinformatie’
  4. Door op het potloodje te klikken kun je de naam van het YouTube kanaal veranderen
  5. Nadat je de naam hebt veranderd zal de wijziging binnen enkele minuten plaatsvinden

Zelf youtuber worden

Wanneer je op YouTube wilt beginnen loop je mogelijk tegen veel vragen aan. Denk aan het beginnen van een YouTube kanaal, video’s maken, optimaliseren van een YouTube kanaal en de methodes waarop je geld kunt verdienen.

Met De Youtubers Beginnersgids zul je alles leren over youtuber worden waarbij je stap voor stap uitgelegd krijgt hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt creëren. De gids bestaat uit ruim honderd pagina’s en wordt geleverd met een checklist en drie extra bonussen!

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Goede YouTube naam bedenken conclusie

In dit artikel hebben we het belang van een goede YouTube naam laten zien en hebben we verschillende tips gegeven die je kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale YouTube naam.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over het kiezen van een YouTube naam. Mocht je nog vragen hebben, laat het dan gerust weten of leer meer over YouTube in De Youtubers Beginnersgids.

Plaats een reactie