Hardware voor Youtubers

Als youtuber zul je meestal diverse hardware producten nodig hebben voor het opnemen van video’s. In dit artikel zullen we dan ook kijken naar hardware voor youtubers. Hierbij kijken we welke producten een youtuber nodig heeft.

Inhoud Artikel

Hardware voor Youtubers

Als youtuber zul je waarschijnlijk gebruik maken van verschillende hardware producten voor het opnemen van video’s. Denk hierbij aan een videocamera indien je vlogs maakt, microfoon voor het opnemen van voice-overs en een webcam voor het opnemen van gaming video’s.

Videocamera

Het eerste hardware product dat veel wordt gebruikt door youtubers zijn videocamera’s. Hiermee kun je bijvoorbeeld een vlog opnemen.

Sony DSC-WX500

Een betaalbare camera voor beginnende youtubers is de Sony DSC-WX500. De camera is erg gebruiksvriendelijk en heeft een kantelbaar scherm wat ideaal is voor vloggers. Hierdoor heb je namelijk de mogelijkheid om te zien wat je filmt.

Ook heeft de camera ingebouwde beeldstabilisatie waardoor je mooie beelden opneemt. Daarbij kun je opgenomen beelden via de wifi versturen naar je computer of smartphone. Wel een nadeel van de camera is dat de hoogste videokwaliteit enkel Full HD is.

Afmetingen (b x h x d)101,6 x 58,1 x 35,5 mm
Gewicht236 gram
Aantal megapixels18,2 megapixels
Optische zoom30 X
VideokwaliteitFull HD

Sony ZV-1

Wanneer je als youtuber wilt investeren in een camera waarbij de kwaliteit een stuk hoger ligt, is de Sony ZV-1 een goede optie. Vergeleken met de DSC-WX500 kan de camera een stuk scherpere beelden opnemen terwijl de camera nog steeds even compact is.

Daarbij is de camera makkelijk mee te nemen, beschikt het over een kantelbaar scherm en kun je beelden versturen via de wifi. Ook heeft de camera dankzij AI1-technologie een zeer goede autofocus waardoor je altijd heldere beelden hebt.

Afmetingen (b x h x d)105 x 60 x 44 mm
Gewicht294 gram
Aantal megapixels20,1 megapixels
Optische zoom2,7 X
Videokwaliteit4K

Fujifilm X-T4

De Fujifilm X-T4 is een echte professionele camera. Als je deze camera dan ook gebruikt voor het opnemen van video’s weet je zeker dat je de mooiste beelden hebt voor je YouTube kanaal. 

De camera heeft een volledig draaibaar en uitklapbaar touchscreen en beeldstabilisatie met 6.5 stops voordeel. Met zijn 5-assige beeldstabilisatie en supersnelle autofocus levert de camera de mooiste videokwaliteit op.

Afmetingen (b x h x d)134,6 x 92,8 x 63,8 mm
Gewicht526 gram
Aantal megapixels26,1 megapixels
Optische zoom5 X
Videokwaliteit4K

Microfoon

Met een microfoon kun je voice-overs opnemen voor je YouTube kanaal. Ook wordt een microfoon vaak gebruikt door youtubers die gaming video’s opnemen.

Blue Snowball iCE

Voor een voordelige prijs biedt de Blue Snowball iCE de mogelijkheid om geluidsopnames te maken met een goede kwaliteit. De microfoon wordt aangedreven door een cardioïde condensercapsule waardoor de kwaliteit een stuk hoger ligt dan de microfoon in een laptop of smartphone.

Met de microfoon wordt standaard een USB-kabel een een statief meegeleverd. Met het statief kun je de Blue Snowball iCE gemakkelijk op je bureau plaatsen en op de juiste hoogte instellen.

RichtingskarakteristiekCardioide
Pad schakelaarNee
Inclusief popfilter / kapNee
VerstelbaarJa

Trust GXT 242

Een andere optie is de Trust GXT 242. Net als de Blue Snowball iCE biedt deze microfoon de mogelijkheid om mooie opnames te maken voor een goedkope prijs. Daarbij maakt de microfoon ook gebruik van een cardioïde opnamepatroon.

Verder wordt de microfoon ook geleverd met een statief. Waar de microfoon wel in verschilt is het popfilter dat meegeleverd wordt. Dit verbetert de opnamekwaliteit met het minimaliseren van plof- en sisklanken. 

RichtingskarakteristiekCardioide
Pad schakelaarNee
Inclusief popfilter / kapJa
VerstelbaarNee

Blue Yeti X

Wanneer je toch geld investeert in een microfoon en liever gelijk voor een hoogwaardige microfoon wilt gaan, is de Blue Yeti X een aanrader. Doordat de microfoon vier verschillende opnamepatronen heeft levert de microfoon in verschillende situaties uitstekende resultaten.

Ook zitten op de microfoon bedieningselementen waarmee je onder andere de richtingskarakteristiek en microfoonversterking kunt aanpassen. Dit maakt de Blue Yeti X een erg complete microfoon voor youtubers.

RichtingskarakteristiekCardioide
Pad schakelaarJa
Inclusief popfilter / kapNee
VerstelbaarJa

Webcam

Als laatst gebruiken sommige youtubers webcams. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor gaming video’s waarbij youtubers zichzelf opnemen zodat de kijker hun reactie kan zien op gebeurtenissen tijdens de video.

Logitech C920

Met de Logitech C920 HD Pro webcam kun je beelden opnemen in Full HD kwaliteit. Hierbij kun je beelden opnemen in H.264 format. Dit is een geavanceerde compressietechnologie waarmee het uitvoeren van tijdrovende compressie niet nodig is.

Verder voert de webcam een automatische correctie uit indien je weinig licht hebt op de plek van opname. Als laatst wordt de webcam geleverd met een kabel van 1,4 meter.

Aantal megapixels15,0 megapixels
VideokwaliteitFull HD

Logitech BRIO 

Een webcam waarmee je videobeelden met een nog hogere kwaliteit kunt opnemen is de Logitech BRIO. Hierbij kan de webcam zowel 4K opnemen als supersnelle 1080p/60fps video’s.

Ook in het geval dat je weinig licht hebt zorgt de webcam voor nauwkeurige kleurweergave. De Logitech BRIO is verder ook geschikt voor streaming. Hierdoor kun je goede beelden aanbieden aan je kijkers tijdens een livestream op YouTube.

Aantal megapixels13,0 megapixels
Videokwaliteit4K

Hardware voor Youtubers conclusie

In dit artikel hebben we acht hardware producten laten zien die geschikt zijn voor youtubers. We hopen dat je hiermee een beter beeld van hardware voor youtubers hebt gekregen. Met de producten uit dit artikel zul je uiteindelijk in staat zijn om video’s van hoogwaardige kwaliteit te creëren.