Hoeveel verdient Don de Jong?

De youtuber Don de Jong is een van de meest populaire vloggers van Nederland met meer dan 1 miljoen abonnees. Om een beter beeld te krijgen van de inkomsten van youtubers geven we in dit artikel antwoord op de vraag ‘hoeveel verdient Don de Jong?’.

Naast dat we kijken naar de maandelijkse inkomsten, zullen we ook het vermogen van Don de Jong inzichtelijk maken.

Inhoud Artikel

Wie is Don de Jong?

Don de Jong is in 1999 geboren en is actief als dagelijks vlogger op YouTube. Oorspronkelijk begon hij zijn YouTube kanaal op 4 april 2013. Hierbij maakte hij ook tijdens zijn beginjaren gaming video’s onder de naam NLxDon.

Nadat hij gestopt was met zijn middelbare school, is Don in november 2018 begonnen met dagelijks vloggen. Dit bleek een schot in de roos aangezien de vlogs dagelijks steeds meer views krijgen en Don inmiddels ruim 1 miljoen abonnees heeft op zijn YouTube kanaal.

Je zult Don mogelijk ook wel eens voorbij zien komen in een video van een andere youtuber. Zo heeft Don de Jong wel eens video’s opgenomen met andere Nederlandse youtubers als Enzo Knol, Boaz, Juultje Tielemans en UberQuin.

Waarmee verdient Don de Jong geld?

Tegenwoordig heeft Don de Jong verschillende inkomstenstromen. 

Advertenties

De voornaamste inkomsten van Don de Jong zijn advertenties op zijn YouTube kanaal. Deze advertenties worden voor, tijdens en na afloop van een video vertoond en hiervoor krijg Don de Jong betaald.

Op het moment van schrijven behaalt Don gemiddeld 17 miljoen views per maand op zijn nieuwe en oude video’s. YouTube betaald vaak tussen de één en vier euro uit per duizend views. Daarom gaan we uit van een gemiddelde van tweeëneenhalf euro per duizend views.

Hiermee verdient Don de Jong waarschijnlijk rond de € 42.500 per maand aan advertentie inkomsten. 

Samenwerkingen

Regelmatig zie je samenwerkingen voorbij komen in de vlogs van Don de Jong. Hierbij promoot hij bedrijven in zijn video in ruil voor een vergoeding. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn die telefoonhoesjes produceert.

Naast dat samenwerkingen leuke geldbedragen kunnen opleveren, heeft Don de Jong ook veel producten gratis gekregen in ruil voor promotie op zijn YouTube kanaal. Zo heeft hij tijdens de verbouwing van zijn huis onder andere gratis tegels en sanitair geleverd gekregen. Hiermee heeft hij duizenden euro’s bespaard op de verbouwing.

Het is lastig om te zeggen wat Don de Jong precies krijgt betaald met samenwerkingen aangezien dit privé is. We schatten echter dat hij rond de € 2.500 per maand krijgt in waarde van zowel directe betalingen als gratis ontvangen producten.

Crypto

In de vlogs heeft Don regelmatig aangegeven dat hij cryptocurrency razend interessant vindt en hierin investeert. Daarmee is de kans groot dat Don de Jong ook geld verdient met crypto. Wegens de anonimiteit van cryptocurrency is het natuurlijk onbekend hoeveel Don geïnvesteerd heeft en wat hij hiermee verdient.

Merchandise

Op het moment van schrijven verkoopt Don geen merchandise, echter heeft hij in het verleden veel merchandise verkocht en zal dit mogelijk in de toekomst weer terugkeren. Hierbij verkocht Don de Jong t-shirts, hoodies en bidons met zijn naam erop gedrukt. Deze merchandise heeft ook naast zijn webwinkel een tijdje in een aantal fysieke winkels gelegen. 

Bedrijven

Een deel van het geld dat Don de Jong heeft verdient als youtuber, heeft hij sinds 2021 geïnvesteerd in bedrijven. Dit met het doel om met deze investeringen weer meer inkomsten te verdienen.

Het eerste bedrijf waarin Don de Jong heeft geïnvesteerd is Focus Drink. Dit bedrijf is oorspronkelijk opgezet door de broers Roy en Danny, waarbij het een zogenaamd functioneel drankje verkoopt die helpt bij de concentratie.

Tot op heden is het bedrijf een succes gebleken, mede door de enorme fanbase van Don en Roy. Daarbij is al dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders van het bedrijf.

Het tweede bedrijf waarin Don de Jong heeft geïnvesteerd is Donza. Dit bedrijf is oorspronkelijk opgezet door Mo Bicep en verkoopt kleding, met de focus op trainingspakken.

Doordat Don de Jong pas vrij recentelijk in deze bedrijven heeft geïnvesteerd zal hij hier waarschijnlijk nog geen grote bedragen mee verdienen. Wegens het succes van de bedrijven is het natuurlijk wel aannemelijk dat hij hiermee op lange termijn veel gaat verdienen! 

wat verdient don de jong bedrijven

Hoeveel verdient Don de Jong?

Nu duidelijk is waarmee Don de Jong geld verdient, is het tijd om antwoord te geven op de vraag ‘hoeveel verdient Don de Jong?’. Het is helaas moeilijk om precies te zeggen hoeveel Don de Jong verdient, daarom zullen we een schatting doen op basis van berekeningen.

Naast de eerder genoemde inkomsten van € 42.500 voor advertenties en € 2.500 voor samenwerkingen, maken we de schatting dat Don de Jong nog eens € 5.000 per maand verdient met andere inkomstenbronnen als crypto, merchandise en investeringen in bedrijven.

Hiermee schatten we de inkomsten van Don de Jong in op € 50.000 bruto per maand. Natuurlijk moet daar nog de belasting vanaf gehaald worden. Daarmee zullen de inkomsten van Don de Jong naar schatting op € 25.000,- per maand liggen! 

Vermogen Don de Jong

Net als de maandelijks inkomsten, is het lastig om exact te zeggen wat het vermogen van Don de Jong is. Wel kunnen we kijken naar welke bezittingen Don al heeft opgebouwd op zijn jonge leeftijd.

Allereerst heeft Don de Jong recentelijk een eigen huis gekocht. De vrijstaande villa heeft een aankoopwaarde van € 787.500, waarbij het huis wel gedeeltelijk is betaald met een hypotheek. Na aankoop heeft Don in 2021 het huis grondig verbouwd waardoor het huis nu ongetwijfeld ook een stuk meer waard is geworden.

Het wagenpark van Don is zeker ook niet slecht! Zo begon hij een aantal jaar geleden met een Audi A4 die hij vervolgens heeft geupgrade naar een Audi RS3. Tegenwoordig bezit Don de Jong een Audi RS6 ter waarde van circa € 50.000,- en een Lamborghini Huracan Performante ter waarde van € 250.000,-.

Rekening houdend met zijn maandelijks inkomsten, investeringen, eigen huis en wagenpark schatten we het vermogen van Don de Jong in op circa € 950.000. Hiermee heeft hij het op jonge leeftijd goed voor elkaar.

Zelf youtuber worden

Doordat Don de Jong is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste youtubers heeft hij hiermee enorme bedragen verdient. Hierbij moet je realiseren dat Don de Jong ook ooit als kleine youtuber met 0 abonnees is begonnen waarna hij steeds verder is gegroeid.

Het leuke is dat iedereen youtuber kan worden en kan beginnen met het uploaden van video’s. Hiermee kun je zoals in het voorbeeld van Don de Jong te zien leuke bedragen mee verdienen.

Mocht je meer willen leren over de zaken die komen kijken bij het opzetten van een succesvol YouTube kanaal raden we De Youtubers Beginnersgids aan! Met deze gids zul je stap-voor-stap worden meegenomen in het proces van begin tot eind.

Hierbij leer je hoe je een YouTube kanaal opzet, video’s maakt, zoveel mogelijk kijkers binnenhaalt en geld kunt verdienen met YouTube. De gids bestaat uit meer dan 100 pagina’s waarbij je ook nog eens toegang krijgt tot drie extra bonussen.

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? Leer stap-voor-stap hoe je een YouTube kanaal opzet en ontdek 6 methodes waarop je geld kunt verdienen!

Plaats een reactie