Hoeveel verdient Gamemeneer?

Gamemeneer is een van de grotere gaming youtubers van Nederland. In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘hoeveel verdient Gamemeneer?’. Hierbij kijken we naar zijn inkomstenbronnen en ontdek je welk vermogen Gamemeneer heeft opgebouwd.

Wie is Gamemeneer?

De persoon achter het YouTube kanaal Gamemeneer is Don Plevier. Hij is geboren op 28 maart 1990 en is sinds 2012 actief op YouTube. Hierbij uploadt hij dagelijks een nieuwe gaming video op zijn YouTube kanaal.

De doorbraak van Gamemeneer kwam toen hij in 2013 onderdeel ging uitmaken in het team DagelijksHaaDee van Milan Knol. Hierdoor kreeg hij ruim 600.000 nieuwe abonnees in een periode van drie jaar op zijn YouTube kanaal.

Games die hij over de jaren heeft gespeelt zijn onder andere Minecraft, Arma, Fallout, GTA, FIFA, Scorched Earth, Hurtworld en Counter Strike. Met zijn populariteit behaalde het YouTube kanaal in 2018 voor het eerst meer dan 1 miljoen abonnees.

Je zult Gamemeneer mogelijk ook kennen van zijn deelname aan het programma De Kluis van StukTV in 2019 of als presentator en deelnemer van Legends of Gaming NL. Ook komt hij regelmatig voor in video’s van andere youtubers.

Naast zijn activiteiten op YouTube doet Gamemeneer ook aan livestreamen op TwitchTV. Hier heeft en ruim 229.000 volgers en gaat hij meestal een aantal keer per week live.

Waarmee verdient Gamemeneer geld?

Voordat we gaan kijken hoeveel Gamemeneer ongeveer verdient per maand zullen we eerst inzichtelijk maken welke inkomstenbronnen hij heeft. De meeste youtubers verdienen namelijk hun geld met verschillende werkzaamheden.

Advertenties

De voornaamste inkomsten van youtubers zijn advertenties die op YouTube voor, na en tijdens video’s afgespeeld worden. Voor Gamemeneer zal dit dan ook zeer waarschijnlijk zijn grootste inkomstenbron zijn.

Hoe meer kijkers je hebt op een YouTube kanaal, hoe meer je kunt verdienen met advertenties. Bij Gamemeneer variëren het aantal views per maand enorm. Zo heeft hij in de afgelopen jaren een maand gehad met meer dan 15 miljoen views maar ook maanden met minder dan 4 miljoen views.

De afgelopen tijd zit Gamemeneer gemiddeld rond de 6 miljoen views op zijn YouTube kanaal. Per duizend views betaalt YouTube vaak tussen de één en vier euro uit. Voor onze berekening gebruiken we het gemiddelde van tweeëneenhalf euro per duizend views.

Hiermee komt Gamemeneer uit op een maandelijkse inkomen met advertenties van circa € 15.000.

wat verdient gamemeneer

Donaties

Wanneer Gamemeneer livestreamt op het platform van Twitch hebben kijkers van de livestream ook de mogelijkheid om te doneren. Hierdoor komt het vaak voor dat kijkers tijdens de livestream donaties achterlaten variërend van een paar euro tot tien euro.

Ook kunnen mensen zich abonneren op het Twitch kanaal van Gamemeneer. Hierbij betaal je afhankelijk van het niveau dat je kiest tussen de $4,99 en $24,99 per maand. Aan deze abonnees verdient Gamemeneer ook weer.

Hoewel het erg lastig in te schatten is, vermoeden we dat Gamemeneer ongeveer € 3000 per maand verdient met TwitchTV.

Merchandise

Via de website Fanfiber verkoopt Gamemeneer zijn eigen merchandise. Hierbij worden petten, hoodies, vesten, telefoonhoesjes, kussens, tassen en mokken verkocht met het logo van Gamemeneer.

Doordat Gamemeneer de verkoop doet via Fanfiber hoeft hij zelf bijna niks te regelen. Fanfiber zal immers de inkoop, voorraad, verzending en klantenservice verzorgen. Gamemeneer hoeft hierbij alleen nog de promotie te regelen. 

Aangezien de merchandise via Fanfiber gaat schatten we in dat Gamemeneer wel wat minder verdient dan andere youtubers die merchandise verkopen via een eigen webwinkel. We schatten dat Gamemeneer ongeveer € 1000 per maand verdient met merchandise.

Samenwerkingen

Soms gaat Gamemeneer samenwerking aan met bedrijven waarbij het promotie maakt voor bijvoorbeeld een videogame en daarvoor een vergoeding ontvangt. Hoe vaak dit voorkomt en met welke bedrijven hij dit doet is lastig in te schatten.

We schatten dat Gamemeneer hiermee nog eens gemiddeld € 1000 per maand verdient.

Hoeveel verdient Gamemeneer?

Nu we hebben gekeken waarmee Gamemeneer geld verdient kunnen we antwoord geven op de vraag ‘hoeveel verdient Gamemeneer’. 

Eerder hebben we de schatting gemaakt dat Gamemeneer gemiddeld € 15.000 per maand verdient aan YouTube advertenties, € 3000 met livestreamen op Twitch, € 1000 met merchandise en nog eens € 1000 met samenwerkingen.

Daarmee schatten we het bruto maandelijks inkomen van Gamemeneer op gemiddeld € 20.000. Dit is een behoorlijk maandelijks inkomen waarmee je leuke dingen kunt doen!

hoeveel verdient gamemeneer totaal

Gamemeneer vermogen

Nu de geschatte inkomsten van Gamemeneer bekend zijn, kunnen we ook kijken naar hoeveel vermogen Gamemeneer ongeveer heeft opgebouwd over de jaren heen als youtuber. 

Helaas is het niet bekend of Gamemeneer een eigen huis bezit. Wel weten we dat hij een zwarte BMW M4 bezit die hij heeft gekocht in 2017. Een auto met een aardig prijskaartje.

Wat we ook weten van Gamemeneer is dat racen op het circuit een van zijn hobby’s is. Daarbij heeft hij ook wel eens een video gemaakt waarin hij zijn racelicentie haalde op het circuit van Zandvoort. Dit is een aardige dure hobby die je niet zomaar met een klein salaris kunt uitoefenen.

Op basis van de negen jaar dat Gamemeneer actief is op YouTube, auto en maandelijks inkomsten schatten we in dat het vermogen van Gamemeneer waarschijnlijk rond de € 750.000 ligt. Dit kan natuurlijk een stuk hoger of lager liggen.

Zelf beginnen met YouTube

Iedereen kan zelf beginnen met YouTube en gaming video’s maken zoals Gamemeneer. Wel kan YouTube voor beginners erg uitdagend zijn. Want hoe maak je nu een goede video, krijg je veel kijkers op je YouTube kanaal en op welke manieren kun je geld verdienen?

In De Youtubers Beginnersgids wordt alles uitgelegd over YouTube van A tot Z. Hierbij krijg je een handige checklist en zul je te weten komen welke stappen je het beste kunt volgen. Ook ontvang je nog eens drie extra bonussen. 

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Plaats een reactie