Hoeveel verdient Kalvijn?

Kalvijn is een van de grotere youtubers van Nederland waarbij hij al sinds 2010 actief is op het platform. Daarbij heeft hij over de jaren heen op verschillende YouTube kanalen geupload waarbij hij tegenwoordig meer dan 1 miljoen abonnees heeft. Maar hoeveel verdient Kalvijn nu eigenlijk?

In dit artikel geven we antwoord op deze vraag door te kijken naar de inkomstenbronnen van Kalvijn. Ook zullen we kijken naar het vermogen van Kalvijn en laten we zien hoe je zelf ook kunt beginnen als youtuber.

Inhoud Artikel

Wie is Kalvijn?

Kelvin Boerma beter bekend als Kalvijn is in 1996 geboren in het dorpje Meedhuizen gelegen in de provincie Groningen. Op 14-jarige leeftijd begon hij met zijn eerste YouTube kanaal genaamd TheKelVlog waarop hij voornamelijk komische video’s plaatste.

Een jaar later begon hij met het Engelstalige YouTube kanaal Cinemates. Dit deed hij samen met zijn vriend Peter de Harder die hij uit Groningen kende. Samen verhuisde ze ook in deze tijd naar Amsterdam om in een eigen studio hun filmprojecten op te zetten.

Op Cinemates werden voornamelijk komische sketches geupload. Rond deze tijd boekte het duo verschillende successen en haalde ze ook de 100.000 abonnees in 2014. In 2017 besloten de twee echter te stoppen met Cinemates om beide aan hun eigen projecten te werken.

Tegenwoordig richt Kalvijn zich dan ook voornamelijk op zijn eigen YouTube kanaal. Hierop uploadt hij verschillende Nederlandstalige lifestyle en challenges video’s, vaak één keer per week. Deze video’s worden goed bekeken en Kalvijn behaalde de 1 miljoen abonnees dan ook in 2018.

Verder heeft Kalvijn samen met een aantal andere youtubers en producenten de VEED-awards opgericht. Dit was een prijsuitreiking evenement met gala voor Nederlandse Youtubers. Kijkers konden stemmen op youtubers die meededen in verschillende categorieën.

Waarmee verdient Kalvijn geld?

Youtubers verdienen doorgaans hun geld uit meerdere inkomstenbronnen. Hierin is Kalvijn geen uitzondering met verschillende activiteiten waaruit hij geld verdient.

Advertenties

De voornaamste inkomstenbron van youtubers zijn advertenties die worden afgespeeld voor, tijdens of aan het einde van een video. Elke keer wanneer kijkers een advertentie bekijken kan een youtuber hier geld mee verdienen. 

Als we kijken over de afgelopen jaren krijgt Kalvijn gemiddeld 4 miljoen views per maand op zijn YouTube kanaal. Voor advertenties betaalt YouTube vaak gemiddeld tussen de € 1 en € 4 per duizend views. 

Dit betekend dat als we een gemiddelde nemen van € 2,50 per duizend views Kalvijn per maand circa € 10.000 verdient met advertenties op zijn YouTube kanaal. Dit is geen verkeerd inkomen met alleen al advertenties.

Sponsoren

Wanneer influencers een groot bereik hebben zijn er veel bedrijven die graag forse bedragen betalen voor samenwerkingen. Kalvijn heeft niet alleen een groot bereik op YouTube maar ook op andere platformen zoals Instagram.

Bekijk bijvoorbeeld de video 1 dag terug naar school waarin hij samenwerkt met Hema. Dit is een voorbeeld van een van de vele samenwerkingen met bedrijven. Voor deze samenwerkingen krijgt Kalvijn een geldbedrag betaalt of zal hij hierdoor gratis producten ontvangen.

Helaas is het lastig om precies te zeggen hoeveel Kalvijn verdient met de samenwerkingen die hij heeft. We schatten daarom in dat hij hiermee nog eens € 5.000 per maand ontvangt. 

wat verdient kalvijn

Muziek

Kalvijn heeft ook een eigen Spotify account waarop hij over de jaren heen verschillende nummers heeft geplaatst. Wanneer een van deze nummers gestreamt wordt op Spotify levert Kalvijn dit rond de € 0,0042 op.

Met tien nummers op Spotify waarbij het meest populaire nummer meer dan 10 miljoen views heeft en sommige andere nummers ook in de miljoen lopen schatten we dat hij hiermee rond de € 1.000 per maand verdient. 

Producten

Hoewel hij in het verleden merchandise heeft verkocht zoals hoodies, is hij hier momenteel niet meer mee actief. Wel heeft hij nog een eigen boek op de markt genaamd Van Niks Naar Clicks met de prijs € 23,95.

Aangezien er aanzienlijk wat kosten zijn voor het produceren van een boek zoals het laten schrijven, produceren en verzenden schatten we in dat de inkomsten van dit boek voor Kalvijn niet al te hoog liggen. We denken dat dit ligt rond de € 1.000 per maand.

Hoeveel verdient Kalvijn?

Nu enkele van Kalvijn zijn inkomstenbronnen duidelijk zijn kunnen we antwoord geven op de vraag ‘hoeveel verdient Kalvijn?’. Wel moeten we hierbij zeggen dat het om een schatting gaat aangezien precieze cijfers natuurlijk niet publiekelijk beschikbaar zijn.

Op basis van de genoemde inkomstenbronnen verdient Kalvijn zo’n € 17.000 per maand. Waarschijnlijk verdient Kalvijn nog aan andere zaken geld zoals optredens op televisie en wie weet nog eigen beleggingen.

Met een bruto inkomen van € 17.000 zal Kalvijn na het aftrekken van belastingen rond € 8.500 netto verdienen per maand. Dit is natuurlijk een erg mooi inkomen voor iemand van zijn leeftijd. 

hoeveel verdient kalvijn precies

Kalvijn vermogen

Helaas is het lastig om iets te zeggen over het eigen vermogen van Kalvijn. Dit aangezien ook heel weinig bekend is over de bezittingen die Kalvijn heeft. Wel is bekend dat hij samen met zijn vriendin Nina Warink recentelijk een appartement heeft gekocht in Groningen. 

Deze aankoop is gedaan als tweede huis naast hun verblijfplaats in Amsterdam. Wanneer je dit wilt doen dien je natuurlijk over aardig wat geld te beschikken. Daarmee schatten we in dat het vermogen van Kalvijn tussen de € 150.000 en € 500.000 ligt. 

Zelf beginnen met YouTube

Wil je net als andere grote Nederlandse youtubers zoals Kalvijn, Enzo Knol of Gamemeneer ook een eigen YouTube kanaal beginnen? Dan kun je beginnen met De Youtubers Beginnersgids waarmee je stap-voor-stap wordt meegenomen in het proces om als youtuber te beginnen.

Wanneer je namelijk op YouTube begint loop je tegen veel vraagstukken aan. Denk aan het kiezen van een niche, optimaliseren van video’s en weten met welke verdienmodellen je uiteindelijk geld kunt verdienen met je YouTube kanaal.

In De Youtubers Beginnersgids worden deze en vele andere vragen behandeld. Daarbij ontvang je ook nog eens drie extra e-books en nieuwe updates gratis in je e-mail. Hiermee heb je het ideale startpunt voor een eigen YouTube kanaal.

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Plaats een reactie