Hoeveel verdient Royalistiq?

Royalistiq is een van de grootste gaming youtubers van Nederland. Maar hoeveel verdient Royalistiq nu precies? In dit artikel ontdek je de inkomstenbronnen, inkomen per maand en het vermogen van de youtuber Royalistiq.

Wie is Royalistiq?

De youtuber Roy Beszelsen (1997) ofwel bekend als Royalistiq is in 2014 begonnen met het uploaden van gaming video’s op YouTube. Hierbij uploadt hij elke dag een nieuwe video om 15:30 op zijn YouTube kanaal.

Games die Royalistiq heeft geupload zijn onder andere Grand Theft Auto V, Among Us en Minecraft. Hierbij kwam zijn grote doorbraak toen hij in 2018 begon met het uploaden van Fortnite video’s.

Ook heeft Royalistiq video’s opgenomen met andere bekende youtubers als Gamemeneer en Enzo Knol. Inmiddels is Royalistiq uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandstalige gaming kanalen.

Waarmee verdient Royalistiq geld?

Voordat we kijken hoeveel Royalistiq verdient zullen we eerst kijken waarmee Royalistiq precies zijn geld verdient. Hierdoor krijgen we een beter beeld van zijn inkomstenbronnen om zo een goede schatting van zijn maandelijkse inkomsten te maken.

Advertenties

De voornaamste inkomstenbron van de meeste youtubers zijn advertenties. Hier zal Royalistiq waarschijnlijk ook zijn meeste inkomsten vandaan halen. Deze advertenties worden voor, tijdens of aan het einde van een video vertoond.

Op het moment van schrijven haalt Royalistiq gemiddeld 9 miljoen views per maand op zijn video’s. YouTube betaald vaak tussen één en vier euro per duizend views, hierbij nemen we een gemiddelde van tweeëneenhalf euro per duizend views.

Hiermee verdient Royalistiq ongeveer € 22.500 per maand met advertenties op zijn YouTube kanaal.

Donaties

Royalistiq is ook regelmatig aan het livestreamen waarbij hij live aan het gamen is. In deze livestreams die vaak twee tot vier uur lang zijn, kunnen kijkers donaties achterlaten. Dit zorgt ervoor dat Royalistiq soms in enkele uren grote bedragen verdient.

In 2020 ontving Royalistiq tijdens een livestream maarliefst een donatie van € 12.000. Dit zorgde ervoor dat hij in de drie uur durende livestream elk uur € 4.000 had verdient! Naast dit grote bedrag krijgt Royalistiq normaal gesproken donaties rond de één tot twintig euro.

Hoeveel Royalistiq precies verdient met livestreamen is lastig om te zeggen aangezien vaak een groot deel van de inkomsten wordt ingehouden door het platform waarop je livestreamt. Daarom schatten we dat Royalistiq ongeveer € 1.500 per maand verdient aan donaties. 

Merchandise

Zoals veel grote youtubers, verkoopt Royalistiq ook merchandise op zijn eigen webwinkel. Hierbij verkoopt hij onder andere t-shirts, hoodies, sokken en petten waarop het Royalistiq logo gedrukt is.

Aangezien natuurlijk niet bekend is hoeveel producten Royalistiq verkoopt per maand schatten we de inkomsten van de merchandise op ongeveer € 1.000 per maand.

Samenwerkingen

Royalistiq heeft ook verschillende samenwerkingen met bedrijven waaraan hij weer geld verdient. Hierbij heeft hij ook diverse videogames gepromoot waaraan hij ongetwijfeld leuke bedragen verdient. Wij schatten in dat hij hiermee nog eens gemiddeld € 1.500 per maand extra verdient. 

hoeveel verdient Royalistiq samenwerkingen

Focus Drink

Sinds 2020 is Royalistiq samen met zijn broer Danny Beszelsen bezig met het bedrijf Focus Drink. Dit bedrijf produceert en verkoopt een drankje dat de concentratie bevordert. Later is hierbij ook de youtuber Don de Jong gekomen waarmee het bedrijf nu drie eigenaren heeft.

Het drankje is in 2021 gelanceerd waarbij het onder andere wordt verkocht in de Jumbo en op de eigen webwinkel van Focus Drink. Hierbij heeft het drankje een adviesprijs van € 1,39 en zijn momenteel twee smaken beschikbaar.

Met het grote aantal kijkers van Royalistiq en Don de Jong is het drankje tot op heden een groot succes gebleken. Daarbij heeft inmiddels al de eerste dividenduitkering plaatsgevonden aan de eigenaren van Focus Drink. 

Cryptocurrency

Royalistiq heeft wel eens in video’s laten weten dat hij leuke bedragen heeft verdient met investeren in cryptocurrency. Hierbij heeft hij geïnvesteerd in Cardano toen deze op € 0,20 stond om deze vervolgens op de koers van € 2,40 weer te verkopen. Hiermee heeft hij dus twaalf keer zijn inleg verdient!

Hoeveel verdient Royalistiq?

Nu je een beter beeld hebt waarmee Royalistiq zijn geld verdient zullen we kijken naar hoeveel Royalistiq precies verdient. Zoals eerder gezegd kunnen we alleen een schatting maken van zijn maandelijkse inkomsten aangezien persoonlijke financiën niet openbaar bekend zijn.

Zoals eerder verteld verdient Royalistiq naar schatting per maand € 22.500 met advertenties, € 1.500 met donaties, € 1.000 met merchandise en € 1.500 met samenwerkingen. Aangezien Royalistiq erg ondernemend is, schatten we in dat hij verder nog eens € 5.000 verdient met Focus Drink en andere investeringen. 

Daarmee zullen de totale inkomsten van Royalistiq per maand op € 30.000 liggen. Hier moet uiteraard nog de belasting van af waarmee de maandelijkse netto inkomsten op € 15.000 zullen liggen. Hiermee komt Royalistiq uit op € 180.000 netto per jaar!

Royalistiq vermogen

Nu het maandelijks inkomen van Royalistiq bekend is, zullen we ook kijken naar het vermogen dat Royalistiq over de jaren heen heeft opgebouwd. Om een beter beeld hiervan te krijgen zullen we eerst naar de bezittingen van Royalistiq kijken.

Allereerst kocht Royalistiq in februari 2019 een penthouse. Deze woning is gevestigd bovenop een appartementencomplex, heeft twee dakterrassen en biedt een mooi uitzicht over de omgeving. Aan dit penthouse hing een prijskaartje van € 499.000.

Daarnaast beschikt Royalistiq ook over een mooi wagenpark. Hierbij heeft hij een Tesla, Audi Q8 RS ABT en Lamborghini Huracan Evo Spyder met een wagenpark ter waarde van circa € 500.000. Hiermee heeft hij ook een aardig vermogen in zijn auto’s zitten.

Met zijn maandelijks inkomen, penthouse, wagenpark en aandeel in Focus Drink schatten we het vermogen van Royalistiq in op circa € 900.000.

Beginnen met YouTube

Net als Royalistiq kan iedereen beginnen met YouTube en gaming video’s uploaden. Zoals te zien is in het voorbeeld van Royalistiq kun je hier leuke bedragen mee verdienen! Hierbij is een youtuber als Royalistiq ook oorspronkelijk begonnen met nul kijkers en vervolgens uitgegroeid naar een van de grootste gaming youtubers.

Wanneer je succesvol wilt worden op YouTube is het wel belangrijk dat je bereidt bent om tijd te besteden en consistent nieuwe video’s uploadt. Daarnaast is het handig dat je over de juiste kennis beschikt zodat je sneller kunt groeien.

Voor iedereen die graag wilt beginnen met YouTube hebben we De Youtubers Beginnersgids opgezet. In deze gids zul je stap-voor-stap leren hoe je een succesvol YouTube kanaal opbouwt. Van het opzetten van een YouTube kanaal, optimaliseren tot geld verdienen.

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Plaats een reactie