Interessante YouTube kanalen

YouTube is een videoplatform waar je veel verschillende video’s kunt vinden. Van vloggers, gamers tot informatie video’s. In dit artikel ontdek je 17 interessante YouTube kanalen met leuke en leerzame onderwerpen. 

Deze YouTube kanalen zijn erg leuk om te bekijken of zullen je misschien inspireren om zelf te beginnen als youtuber. 

Inhoud Artikel

Interessante YouTube kanalen Nederland

Als eerst kijken we naar 7 Nederlandse interessante YouTube kanalen.

7. TopNL

Het YouTube kanaal TopNL uploadt top 10 lijsten en is een van de grootste educatieve YouTube kanalen van Nederland! Hierbij komen diverse onderwerpen aan bod zoals de 10 coolste glijbanen, 10 raarste huizen of 10 engste speeltuinen. 

Verder worden elke week twee nieuwe video’s geupload bovenop de ruim 260 video’s die het YouTube kanaal al heeft!

6. TOP LIJSTJES

Een ander Nederlands YouTube kanaal waarop top 10 lijsten worden geupload is TOP LIJSTJES. Dit kanaal upload elke dinsdag en zaterdag video’s met de leukste, raarste en spannendste toplijstjes.

Verschillende onderwerpen zijn al aan bod gekomen zoals de 10 raarste auto’s, 10 duurste huizen van Nederland, 10 raarste dieren en 10 langste mensen ter wereld. Daarmee kun je op dit YouTube kanaal ook veel interessante weetjes vinden. 

5. Autoblog

Voor autoliefhebbers biedt het YouTube kanaal erg interessante video’s. Je kunt hier onder andere rijtesten vinden van de nieuwste auto’s. Ook heeft Autoblog veel video’s met aankoopadvies voor occasions en lijsten met de beste auto’s voor een laag budget.

Hiermee kun je op dit kanaal veel informatie vinden over auto’s in zijn algemeen en de aankoop ervan. Autoblog is daarbij al 15 jaar actief en behaalde al meer dan 245 miljoen views op het YouTube kanaal.

4. Trainer Tom

Op het gebied van fitness heeft Tom Oldenburg, beter bekend als Trainer Tom een YouTube kanaal opgezet vol met informatieve video’s. Dit met het doel om mensen te inspireren met online workouts en het lichaam beter te leren begrijpen.

Je kunt op het YouTube kanaal video’s vinden met diverse begrippen zoals krachttrainen en supersets. Ook heeft Trainer Tom een hele playlist met fitness oefeningen die je zelf kunt uitvoeren.

3. EtenmetNick

Wil je graag nieuwe recepten leren of beter leren koken? Op het YouTube kanaal van EtenmetNick vind je de makkelijkste recepten en tips en tricks om makkelijk en vooral lekker te koken.

Hierbij heeft het kanaal ruim zestig video’s met verschillende recepten. Van pad thai, Griekse lasagne, lekkerbekjes tot Franse uiensoep. Genoeg recepten om te proberen in de keuken!

2. Power Unlimited

Power Unlimited laat de gaming wereld zien door middel van gekkigheid en humor. Daarbij worden individuele games en nieuws uit de gaming wereld behandelt maar ook hardware producten zoals de Nintendo Switch of de Playstation. 

Verder kun je reviews en tips vinden van recent gepubliceerde games. Dit maakt Power Unlimited een erg leuk kanaal voor gamers.

1. Bright

Je kunt op het YouTube kanaal van Bright interessante video’s vinden op het gebied van technologie, design en style. Hierbij worden ook verschillende gadgets getest en kun je antwoord vinden op interessante vraagstukken.

Denk aan het opzetten van een slimme tuin zodat planten altijd genoeg water krijgen of een vergelijking tussen Apple Carplay en Android Auto. Daarbij is dit kanaal erg interessant voor iedereen die van technologie houdt. 

Interessante YouTube kanalen Internationaal

Naast interessante Nederlandse YouTube kanalen heb je internationaal gezien nog veel meer leuke YouTube kanalen. Hierbij dan ook nog eens 10 Engelstalige interessante YouTube kanalen. 

10. LockPickingLawyer

Op het YouTube kanaal van de LockPickingLawyer kun je video’s zien waarin de zwakheden van beveiligingsapparaten in kaart worden gebracht. Hiermee kun je dus ontdekken of een slot dat je wilt kopen wel veilig is tegen criminelen.

9. Hydraulic Press Channel

Mogelijk kun je dit beschouwen als een nutteloos kanaal en toch is het interessant om te zien hoe voorwerpen worden plat gemaakt met een hydraulische pers. Het kanaal is opgezet door de Finse fabriekseigenaar Lauri Vuohensilt.

Met zijn hydraulische pers plet hij alles wat je maar kunt bedenken. Van papier, glas, stenen, horloges, materialen tot speelgoedauto’s. 

8. Tom Scott

Voor iedereen die van weetjes houdt, is het YouTube kanaal van Tom Scott een aanrader. Hij reist over de wereld op zoek naar interessante verhalen en locaties. Hierbij zul je bijna altijd wel iets nieuws leren in een video van hem.

7. Simple History

Wanneer je van geschiedenis onderwerpen houdt, is het kanaal Simple History erg interessant. Op het YouTube kanaal kun je video’s vinden over verschillende historische gebeurtenissen.

Denk aan oorlogen die hebben plaatsgevonden, historische personen zoals Napoleon en historische verhalen. Hierbij heeft het kanaal honderden video’s.

6. Big Car

Voor autoliefhebbers het YouTube kanaal Big Car de achterliggende verhalen van auto’s aan. Hierbij wordt in biedt elke video meestal een verhaal verteld over een specifieke auto zoals de Volvo 400 series of Triumph Dolomite. Ook worden andere automotive onderwerpen behandeld zoals de voor- en nadelen van automatisch cabriodaken. 

5. Business Insider

Voor iedereen die van financiële onderwerpen houdt, is Business Insider een interessant kanaal. Op het kanaal komen diverse video’s aan bod zoals de kosten van een olympische spelen of een watervliegtuig. 

4. VICE

Op VICE ontdek je verhelderend commentaar, gezaghebbend advies en unieke verhalen die je nergens anders vindt. Het leuke daarvan is dat je verhalen tegenkomt over gebeurtenissen over de hele wereld.

Van Mexicaanse drugskartels tot verhalen van interessante personen. Het kanaal van VICE is erg divers en daarmee erg leuk om eens een kijkje op te nemen!

3. C.G.P. Grey

Ook wel bekend als Collin Gregory Palmer Grey legt door middel van geanimeerde beelden interessante onderwerpen uit. Bijvoorbeeld de verschillende methodes waarop vliegmaatschappijen een vliegtuig boarden. 

2. Vox

Het Amerikaanse nieuwskanaal Vox legt complexe nieuwsonderwerpen op een manier uit waarop het makkelijk te begrijpen is. Dit maakt het makkelijker om moeilijke gebeurtenissen die hedendaags spelen makkelijker te begrijpen.

1. Oversimplified

Op het YouTube kanaal van Oversimplified kun je video’s vinden over historische gebeurtenissen. Denk aan belangrijke momenten zoals de twee wereldoorlogen, Franse revolutie en koude oorlog.

In de video’s worden de onderwerpen op een grappige wijze uitgelegd. Hierbij kun je dus meer leren over de geschiedenis op een leuke manier! Dit is dan ook een van onze favorieten Engelstalige YouTube kanalen.

Zelf een YouTube kanaal beginnen

Je kunt zelf ook een interessant YouTube kanaal beginnen over een onderwerp dat je ligt. Zoals je in deze lijst kunt zien zijn in Nederland nog niet zoveel interessante YouTube kanalen aanwezig zoals dat internationaal wel het geval is. Op dit gebied liggen dus nog mooie kansen!

Voor iedereen die graag met YouTube wilt beginnen hebben we De Youtubers Beginnersgids opgezet. In dit e-book zul je stap-voor-stap leren hoe je eigen video’s maakt en uploadt. Daarnaast ontdek je nog eens zes methodes om geld te verdienen met YouTube. 

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Plaats een reactie