Software voor Youtubers

Als youtuber heb je meestal diverse software producten nodig voor het produceren van video’s. In dit artikel zullen we dan ook kijken naar software voor youtubers. Hierbij kijken we naar welke programma’s een youtuber nodig heeft.

Inhoud Artikel

Software voor Youtubers

Als youtuber zul je waarschijnlijk gebruik maken van verschillende software producten. Denk hierbij aan een editing-, screencast- of audio programma.

Editing programma

Ongeacht heeft soort video’s dat je maakt heeft elke youtuber wel een editing programma nodig. Hiermee kun je opgenomen videobeelden in de juiste volgorde plaatsen en effecten toevoegen.

Adobe Premiere Pro

software voor youtubers adobe premiere pro

Een veelgebruikt editing programma is Adobe Premiere Pro. De editing software van Adobe blinkt uit in nauwkeurigheid en de mogelijkheden ter ondersteuning van nagenoeg alle platforms, camera’s en formaten (Full HD, 4K, 8K etc.).

Je kunt hierbij gemakkelijk meerdere projecten openen en beeldmateriaal overbrengen naar video’s. Ook heeft het programma erg veel functionaliteiten waardoor vanalles mogelijk is. Als laatst heeft Adobe gratis online trainingsmateriaal gemaakt waardoor je gemakkelijk het programma leert kennen.

Sony Vegas

software voor youtubers sony vegas

Sony Vegas is een ander editing programma erg populair onder youtubers. Hierbij kun je video’s gemakkelijk importeren, optimaliseren en bewerken. Ook heeft het programma handige functies zoals meerdere camerabeelden tegelijkertijd laten afspelen en de realtime preview tijdens het bewerken.

Daarmee is Sony Vegas net als Adobe Premiere Pro een erg compleet editing programma waarmee je de mooiste video’s kunt maken. Verder zijn er ook veel tutorials beschikbaar voor Sony Vegas waarmee je precies leert hoe het programma werkt.

Screencast programma

Met een screencast programma kun je een digitale opname maken van een beeldscherm. Hierbij gebruiken vooral gaming youtubers dit soort programma’s.

Screen-O-Matic

screencast-o-matic

Op het gebied van screencast programma’s is Screen-O-Matic een van de beste opties op de markt. Met het programma zul je in staat zijn om zowel een digitale opname van je beeldscherm te maken als tegelijkertijd je audio op te nemen.

Ook kun je na een opname alvast tekst, ondertiteling en afbeeldingen toevoegen aan de opgenomen video’s. Verder is het programma zeer betaalbaar en kun je er direct mee aan de slag.

Loom

loom software voor youtubers

Een ander screencast programma is Loom. Net als Screencast-O-Matic kun je met Loom je beeldscherm en audio tegelijkertijd opnemen. Ook is het mogelijk om opnames te maken met een webcam en kun je opgenomen bestanden makkelijk inkorten.

In totaal heeft Loom internationaal al meer dan 12 miljoen gebruikers. Daarbij is het programma erg populair wegens de simpliciteit. 

Audio programma

Het laatste software product dat youtubers gebruiken is een audio programma. Hiermee kun je een voice-over opnemen voor een video.

Adobe Audition

adobe audition

Naast het editing programma Premiere Pro heeft Adobe ook een eigen audio programma genaamd Adobe Audition. Dit programma is erg uitgebreid en stelt je in staat om gemakkelijk voice-overs op te nemen via een microfoon.

Daarnaast kun je verschillende filters en effecten toevoegen aan audiobestanden en ook bestanden repareren en herstellen. Doordat het programma beschikt over een multitrack setup is het goed te gebruiken in verschillende omstandigheden.

Audacity

audacity software voor youtubers

Audacity is een open source programma. Dit houdt in dat het programma zonder enige kosten voor iedereen te downloaden is. Net als met Adobe Audition kun je met Audacity voice-overs opnemen met een microfoon.

Ook kun je opnames bewerken en effecten toevoegen om de audio te verbeteren. Wel is het programma wat moeilijker te gebruiken en heb je niet zoals bij Adobe Audition online trainingsmateriaal dat je kunt gebruiken.

Software voor Youtubers conclusie

In dit artikel hebben we zes software producten laten zien die geschikt zijn voor youtubers. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de producten die beschikbaar zijn. Uiteindelijk zal een goed softwareprogramma je helpen met het produceren van betere video’s.

Plaats een reactie