Wanneer verdien je geld met YouTube?

Je zult misschien willen beginnen als youtuber of al eerder begonnen zijn met een eigen YouTube kanaal. Mogelijk heb je daarbij zelfs al een aantal kijkers behaalt. Maar wanneer verdien je geld met YouTube?

In dit artikel ontdek je verschillende methodes waarmee je geld kunt verdienen op YouTube en zullen we uitleggen op welk moment je de eerste inkomsten zult verdienen als youtuber. Ook zullen we een aantal tips geven waarmee je inkomsten kunt optimaliseren.

Is geld verdienen met YouTube mogelijk?

Je zult misschien de vraag hebben of geld verdienen met YouTube nog wel mogelijk is. Dit aangezien YouTube sinds februari 2005 bestaat en in deze tijd inmiddels veel grote youtubers zijn ontstaan.

Ondanks het aantal youtubers is geld verdienen op YouTube nog steeds mogelijk voor iedereen. Het maakt hierbij niet uit of je nu vlogs, gaming video’s, informatieve video’s of een ander soort video’s maakt.

Uiteindelijk zul je geld kunnen verdienen als dagelijks genoeg kijkers je video’s bezoeken. Daarbij is de uitspraak ‘massa is kassa’ zeker van toepassing. Grote youtubers die miljoenen views per maand binnenhalen verdienen dan ook maandelijks tienduizenden euro’s.

Om net als deze youtubers veel kijkers te krijgen is het belangrijk dat je video’s van hoge kwaliteit produceert. Als je video’s namelijk hebt van lage kwaliteit zullen kijkers ook niet bij je video’s terechtkomen.

Vergeet als laatst niet dat het tijd nodig heeft om te groeien op YouTube. Grote youtubers als bijvoorbeeld een Don de Jong zijn ook ooit met 0 abonnees begonnen.

Waarmee verdien je geld met YouTube

Als beginnende youtuber kun je op verschillende manieren geld verdienen. Dit met advertenties, donaties en affiliate marketing.

Advertenties

De meest voorkomende methode waarop youtubers geld verdienen is door middel van advertenties op YouTube. Deze advertenties worden voor, tijdens en aan het einde van een video vertoond aan kijkers.

Elke keer wanneer een advertentie wordt bekeken door een kijker kun je als youtuber hier weer geld mee verdienen. Daarbij komt dus hoe meer kijkers je hebt, hoe meer advertenties er bekeken worden en geld opleveren.

Wel heeft YouTube een aantal eisen gesteld voordat je advertenties kunt inschakelen. Zo moet je voldoen aan minimaal 4000 kijkuren in een periode van 12 maanden en 1000 abonnees.

Donaties

Veel beginnende youtubers vragen ook vaak om donaties aan kijkers. Hierbij kan een kijker een vast of maandelijks bedrag doneren om de youtuber te ondersteunen. Indien je geluk hebt, kun je een gulle kijker treffen die een groot bedrag doneert. Je kunt gemakkelijk donaties ontvangen via Patreon of een eigen PayPal account.

Affiliate Marketing

Een verdienmodel die weinig youtubers gebruiken is affiliate marketing. Hierbij promoot je producten en diensten van derden. Indien je hierbij succesvol een product promoot zul je commissie ontvangen als youtuber.

Het mooie van affiliate marketing is dat je vanalles kunt promoten. Van online cursussen, fysieke producten tot e-books. Hierbij kun je bij sommige producten wel commissies tot honderden euro’s verdienen per verkoop.

Via een affiliate netwerk kun je producten uitkiezen die je wilt promoten. Vervolgens kun je voor de producten die je promoot affiliate links plaatsen in de beschrijving van YouTube video’s. Door de producten actief te promoten in je video en te verwijzen naar de link in de beschrijving zul je vervolgens verkopen realiseren.

Je kunt via de volgende affiliate netwerken producten promoten:

wanneer verdien je geld met youtube afm

Wanneer verdien je geld met YouTube

Nu we inzichtelijk hebben gemaakt waarmee je geld kunt verdienen kunnen we antwoord geven op de vraag ‘wanneer verdien je geld met YouTube?’. 

Zoals eerder gezegd heb je minimaal 1000 abonnees en 4000 kijkuren in een periode van 12 maanden nodig om te beginnen met advertenties op YouTube. Daartegenover staat dat je wel direct kunt beginnen met het vragen van donaties en affiliate marketing.

Om geld te verdienen is het belangrijk dat je voldoende dagelijkse kijkers binnenhaalt. We schatten in dat je met circa 100 kijkers per dag in staat zult zijn om geld te verdienen op je YouTube kanaal. 

Wanneer je de doelstelling hebt om YouTube je full-time baan te maken schatten we in dat je rond de 30.000 kijkers per dag nodig hebt. Hiermee zul je namelijk rond de € 2000 per maand mee verdienen.

Tips voor geld verdienen

De volgende drie tips zullen helpen om je eerste euro’s te verdienen met een eigen YouTube kanaal.

1. Consistent uploaden

Het consistent uploaden van nieuwe video’s is erg belangrijk als youtuber. Hiermee zal je YouTube kanaal namelijk steeds meer video’s bevatten en zal langzamerhand het aantal dagelijkse kijkers groeien.

Om te helpen met consistent uploaden kun je een uploadschema maken. Hierin maak je duidelijk op welke dagen video’s worden geupload. Niet alleen is dit handig voor jouw als youtuber, ook de kijkers weten hierdoor wanneer ze nieuwe video’s kunnen verwachten.

2. Verbeter kwaliteit

Probeer met elke video de kwaliteit weer een stukje te verbeteren. Hoe beter je video’s namelijk zijn hoe meer dagelijkse kijkers je krijgt. Daarnaast zullen kijkers ook een stuk sneller terugkomen op je YouTube kanaal wanneer je goede video’s produceert.

Je kunt op verschillende manieren je video’s verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in nieuwe hardware zoals een professionele camera of microfoon. Ook zul je naarmate van tijd simpelweg betere video’s produceren omdat je steeds een stukje meer ervaring krijgt als youtuber.

3. Bouw meerdere inkomstenbronnen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen zien is geld verdienen met YouTube mogelijk op meerdere manieren. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van deze kansen en je niet enkel richt om een verdienmodel.

tips geld verdienen youtube

De Youtubers Beginnersgids

In De Youtubers Beginnersgids komen verschillende onderwerpen langs die je zullen helpen om geld te verdienen met YouTube. Zo laten we zien hoe je meer kijkers kunt krijgen op een YouTube kanaal en ontdek je zes methodes om geld te verdienen als youtuber.

Het e-book bestaat uit meer dan honderd pagina’s met een aparte checklist. Ook krijg je nog eens drie bonussen die je zullen helpen als youtuber. Hierdoor geeft De Youtubers Beginnersgids een complete uitleg van A tot Z voor youtubers.

YouTube Gids

De Youtubers Beginnersgids

Eindelijk alles leren over YouTube? De Youtubers Beginnersgids legt stap-voor-stap uit hoe je een succesvol YouTube kanaal kunt beginnen!

Plaats een reactie